Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2007

ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ Πέμπτη 25/10/2007

4 MONTHS, 3 WEEKS AND 2 DAYS (4 ΜΗΝΕΣ, 3 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ 2 ΜΕΡΕΣ: Σινεφίλ ταινία στην κομμουνιστική Ρουμανία του 1987 όπου μία κοπέλα μένει έγκυος. Χωρίς να μπορεί να στραφεί πουθενά από φασίζει να κάνει έκτρωση. Η φίλη της την βοηθάει να "λύσει" το πρόβλημά της σε μία περίοδο που οι εκτρώσεις τιμωρούνται από το νόμο. Χρυσός Φοίνικας στο φεστιβάλ των Καννών.

EASTERN PROMISES (ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ): Θρίλερ με πρωταγωνιστές τους Βίγκο Μόρντενσεν, Ναόμι Γουότς και Βενσάν Κασέλ. Μία μαία, η Άννα, αποκαλύπτει στοιχεία για μία δολοφονία η οποία την οδηγεί στη ρωσική μαφία. Ρεαλιστική βία και μελαγχολική ατμόσφαιρα χαρακτηρίζουν αυτήν την ταινία.

THE BRAVE ONE (ΕΚΤΟΣ ΕΑΥΤΟΥ): Ένα ζευγάρι πέφτει θύμα επίθεσης. Όταν η Έρικα χάνει τον αγαπημένο της τυφλώνεται από εκδίκηση. Αλλά δεν σταματάει εκεί. Ένα θρίλερ-περιπέτεια σκηνοθετημένο από τον Νιλ Τζόρνταν που ρίχνει όλο το βάρος της στη δυναμικότητα της Τζόντι Φόστερ.

EIN LIED FUR ARGYRIS (ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΓΥΡΗ): Ντοκιμαντέρ του Ελβετού σκηνοθέτη Στέφαν Χάουπτ που εξιστορεί την δραματική ιστορία του Αργύρη Σφουντούρη και της σφαγής του Διστόμου από τους Γερμανούς το 1944. Βραβείο κοινού στο φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και στο 1ο φεστιβάλ ελληνικών ταινιών του Λος Άντζελες.

ΤΟ ΞΥΠΟΛΗΤΟ ΤΑΓΜΑ: Μία συμμορία την εποχή της κατοχής αποτελούμενη από παιδιά που κλέβουν τρόφιμα και φάρμακα από τους Γερμανούς. Υποψήφια το 1954 για Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας.

STARDUST (ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΝΗ): Ο νεαρός Τρίσταν υπόσχεται στην αγαπημένη του να της φέρει ένα πεφταστέρι. Τα πράγματα περιπλέκονται όμως όταν ερωτεύεται την Υβόν, που είναι πεφταστέρι, και κάνει τα πάντα για να τη σώσει από την κακιά μάγισσα Λάμια. Μεταφορά βιβλίου του Νιλ Γκάιμαν με δυνατό cast και ηχηρά ονόματα (Ρόμπερτ ντε Νίρο, Μισέλ Φάιφερ).

SURF' S UP (ΩΡΑ ΓΙΑ ΣΕΡΦ): Ένα κινηματογραφικό συνεργείο ακολουθεί τον μικρό Κόντι στο Παγκόσμιο Κύπελλο Σερφ πιγκουΐνων. Διασκεδαστικά κινούμενα σχέδια με ωραίο χιούμορ και δράση.

THE NANNY DIARIES (ΝΤΑΝΤΑ ΥΨΗΛΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ): Μία φοιτήτρια ψάχνοντας για δουλειά γίνεται η νταντά ενός πλούσιου κακομαθημένου παιδιού. Αυτό που ανακαλύπτει στη συνέχεια όμως και πρέπει να αντιμετωπίσει είναι οι γονείς του παιδιού που αποδεικνύονται πιο "κακομαθημένοι" απ' το παιδί τους. Ευχάριστη κομεντί με γνωστούς ηθοποιούς (Σκάρλετ Γιόχανσον, Λόρα Λίνεϊ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: