Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2007

ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ Πέμπτη 18/10/2007

CONTROL: Η ζωή και το τέλος του τραγουδιστή των Joy Division, Ίαν Κέρτις. Μία μουσική ταινία που συγκινεί και απομυθοποιεί τα γεγονότα της εποχής. Βραβεύτηκε στις Κάννες ως καλύτερη ταινία στο δεκαπενθήμερο των σκηνοθετών.

EL GRECO: Ταινία εποχής για την πορεία του διάσημου Έλληνα ζωγράφου, Δομίνικου Θεοτοκόπουλου, από την Κρήτη ως το Toledo της Ισπανίας. Τα βιώματα, η διδασκαλία και η καταξίωση παρουσιάζονται με επιτυχία, την οποία συμπληρώνει με την ερμηνεία του ο Νικ Άσντον. Την ταινία σκηνοθετεί ο Γιάννης Σμαραγδής και συμμετέχουν η Δήμητρα Ματσούκα και ο Λάκης Λαζόπουλος.

DU LEVANDE (ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ): Σουηδική σινεφίλ ταινία με σκηνοθέτη τον Ρόι Άντερσον. Μέσα από μία σειρά παράξενων γεγονότων η σουηδική καθημερινότητα μετατρέπεται σε ένα ονειρικό σύμπαν. Ανάλαφρη και διασκεδαστική με ιδιότροπο χιούμορ.

DEATH AT A FUNERAL (ΕΝΑΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΚΗΔΕΙΑ): Μαύρο χιούμορ σε συνδυασμό με έντονες προσωπικότητες συγκεντρώνονται στη νέα ταινία του Φρανκ Όζ. Δύο αδέρφια συναντιόνται μετά από καιρό μαζί με συγγενείς και φίλους στην κηδεία του πατέρα τους. Στα προσωπικά τους προβλήματα έρχεται να προστεθεί ο εκβιασμός ενός αγνώστου που απειλεί να αποκαλύψει οικογενειακά μυστικά. Το αξιόλογο cast σε συνδυασμό με το βρετανικό χιούμορ, μέσα από φάρσες και παρεξηγήσεις, αποτελεί τη συνταγή για μια διασκεδαστική κωμωδία.

WAR: Μία περιπέτεια με πιασάρικο όνομα και δυνατό cast. Πολλοί θεατές θα επιλέξουν αυτή την ταινία μόνο και μόνο για να δουν τον Τζέισον Στάθαμ και τον Τζετ Λι να παίζουν ξύλο. Και καλά θα κάνουν. Ένας αστυνομικός ζητάει εκδίκηση ψάχνοντας τον μυστηριώδη εκτελεστή "Ρόγκ" ο οποίος σκότωσε τον συνάδελφό του. Κλασική αστυνομική περιπέτεια χωρίς να λείπουν οι αινιγματικοί χαρακτήρες και οι ανατροπές.

THE DARK IS RISING (Η ΑΝΑΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΚΟΤΟΥΣ): Μία ομάδα πολεμιστών που μάχονται τις δυνάμεις του κακού εναποθέτουν τις ελπίδες τους στον νεαρό Γουίλ Στάντον. Μία ακόμα προσπάθεια μεταφοράς βιβλίου σε ταινία, αυτή τη φορά όχι επιτυχημένη. Μία περιπέτεια φαντασίας με πολλά κλισέ και την κλασική σύγκρουση του Καλού και του Κακού που δεν έχει απολύτως τίποτα που να την κάνει να ξεχωρίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: