Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2007

1408

Άλλη μια μεταφορά βιβλίου του Stephen King στη μεγάλη οθόνη αυτή τη φορά από το σκηνοθέτη Mikael Hafstrom. Πρωταγωνιστές της ταινίας είναι ο John Cusack και ο Samuel Jackson, δύο ηθοποιοί που έχουν ξεχωρίσει στον χώρο του κινηματογράφου με πολλαπλές επιτυχίες και βραβεία.

Ο John Cusack, υποδύεται έναν συγγραφέα bestseller, ο οποίος μετά τον θάνατο της κόρης του πέφτει σε κατάθλιψη και στρέφει το ενδιαφέρον του στη συγγραφή βιβλίων με μεταφυσικό περιεχόμενο. Το υλικό των βιβλίων του πηγάζει από «στοιχειωμένα» σπίτια και δωμάτια ξενοδοχείων τα οποία επισκέπτεται και ερευνά. Ο δρόμος του όμως τον βγάζει σε ένα στοιχειωμένο δωμάτιο, το 1408, του μεγάλου ξενοδοχείου Dolphin Hotel. Εκεί ο υπεύθυνος του ξενοδοχείου (Samuel Jackson) τον αποτρέπει να μείνει σ’ αυτό το δωμάτιο λέγοντας του ότι κανείς δεν κατάφερε να βγει ζωντανός. Παρά τις συστάσεις ο συγγραφέας νοικιάζει για ένα βράδυ το δωμάτιο χωρίς να ξέρει τι τον περιμένει μέσα σ’ αυτό.

Ο σκηνοθέτης δημιουργεί μία τρομακτική ατμόσφαιρα ανάλογη με αυτή των βιβλίων του Stephen King. Στη συνέχεια όμως προσπαθώντας να εντυπωσιάσει το κοινό υπερβάλει και καταπνίγει την υπέροχη ερμηνεία του John Cusack.


Trailer

1 σχόλιο:

vn_km είπε...

An kai me tis metafores tou Steven King se tainies den symfwnw(sxedon kanena vivlio tu kata ti gnwmi mu den exei apodothei epaksia),to exw dei kai nomizw oti aksizei na to dei kaneis. Den einai to thriller me sfages, aimata klp klp, alla se krataei kathilwmeno kai se kanei na kratas tin anasa su!K enw tha mporuse na to parakanei, den ksepernaei ena orio. Einai alitheia oti vasizetai se alithini istoria i aples fimes??
great job me to blog, congrats!-bg-